Succesvolle campagne ‘Biba kuné’ bij Dia di Rincon en Simadan in Playa

Home » Succesvolle campagne ‘Biba kuné’ bij Dia di Rincon en Simadan in Playa

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid kijkt tevreden terug op een succesvolle campagne van ‘Biba kuné’ tijdens Dia di Rincon en de Simadan in Playa. Medewerkers van de afdeling hebben in de stoet achter de groep van ’TCB and Friends’ gelopen en stickers en hand sanitizers uitgedeeld aan het publiek. De toeschouwers waren blij met stickers met de leuze ‘Biba kuné’ en de handsanitizers in een blauw flesje met het logo van het openbaar lichaam Bonaire.

De campagne ‘Biba kuné’ is opgezet om de samenleving bewust te maken van leven met het coronavirus en COVID-19 in ons midden. In de aanloop naar Dia di Rincon heeft Publieke Gezondheid een drive thru gehouden waar vertegenwoordigers van muziek – en dansgroepen gratis zelftesten konden ophalen om op de feestdag te gebruiken.

Het is bij de afdeling bekend dat op Dia di Rincon een paar deelnemers aan Dia di Rincon een positief testresultaat hadden bij het zelftesten. Deze deelnemers hebben toen zelf ervoor gekozen om niet aan de Simadan mee te doen. De afdeling heeft veel waardering hiervoor.

Publieke Gezondheid wil Angelo Domacassé van Tourist Corporation Bonaire bedanken voor de prettige samenwerking. En voor het feit dat hij het belang van de campagne ‘Biba kuné’ inzag en belangeloos daaraan heeft meegewerkt.

Nu de feestdagen voorbij zijn, bezoeken medewerkers van Publieke Gezondheid de scholen voor voortgezet onderwijs. De leerlingen worden onder andere voorgelicht over het belang van zelftesten. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een video over zelftesten en de video met de jingle van ‘Biba kuné.’ Die video is afgelopen april gelanceerd.

Plaats een reactie