Geen quarantaine meer voor huisgenoten of nauwe contacten besmet persoon

Home » Geen quarantaine meer voor huisgenoten of nauwe contacten besmet persoon

Huisgenoten of nauwe contacten van een besmet persoon hoeven vanaf 16 mei 2022 niet meer in quarantaine. Publieke Gezondheid adviseert deze personen om extra goed op te letten of ze klachten krijgen. Als dit gebeurt, moeten ze zich direct laten testen. Het is belangrijk dat huisgenoten of nauwe contacten van een besmet persoon contact vermijden met kwetsbare mensen. En wel voor een periode van 10 dagen nadat ze contact hadden met een besmet persoon.

De regels voor isolatie veranderen niet. Personen die besmet raken met het coronavirus gaan nog steeds minimaal vijf dagen in isolatie. Ze mogen uit isolatie als ze op de vijfde dag minstens 24 uur geen klachten meer hebben. Besmette personen die klachten houden, blijven maximaal 10 dagen in isolatie. Medewerkers van Publieke Gezondheid houden contact met personen in isolatie. De medewerkers bepalen wanneer een persoon uit isolatie kan.

De basisregels blijven gelden. Hoesten en niezen in de elleboog, en de handen regelmatig wassen. Ruimtes moeten goed worden gelucht. Personen die klachten hebben, moeten thuis blijven en zich laten testen.

Heeft u de coronaprikken of de boosterprik nog niet gehaald? In mei kunt op de zaterdagen van 09: 00 – 12:30 uur zonder afspraak de coronaprik of boosterprik halen bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas.

Plaats een reactie