In april en mei weer coronaprikken en boosterprikken in de wijk halen

Home » In april en mei weer coronaprikken en boosterprikken in de wijk halen

Kralendijk – Medewerkers van de afdeling Publieke Gezondheid zijn deze maand en in mei in de bario’s aanwezig om wijkbewoners zonder afspraak de coronaprik of de boosterprik te geven. De afdeling heeft goede ervaring met het prikken in de wijken. Wijkbewoners die moeilijk naar Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas kunnen komen, maken dankbaar gebruik van het prikken dicht bij huis.

Op Bonaire zijn de coronamaatregelen afgeschaft maar blijft het belangrijk om goed beschermd te zijn tegen besmetting met het coronavirus.  Kinderen, tieners, volwassenen en ouderen kunnen op de prikdagen in de wijk de eerste of tweede coronaprik krijgen. De boosterprik is in de bario’s ook beschikbaar voor jongeren in de leeftijd 12-18 jaar. In het algemeen neemt de werking van de coronaprikken na een paar maanden af. Daarom is het goed om na de twee coronaprikken ook een boosterprik te halen.

De ervaring leert dat de boosterprik na drie maanden minder bescherming biedt. Om die reden adviseert de afdeling Publieke Gezondheid om ook een tweede boosterprik te halen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid zoals ouderen of personen met een ernstige ziekte die onder behandeling zijn van een specialist.

Dit is het overzicht van de dagen waarop medewerkers van de afdeling Publieke Gezondheid in de wijken prikken.

  • 26 april 2022 Sentro di bario Tera Kòrá
  • 27 april 2022 Oude huisartsenpraktijk Castro, Rincon
  • 29 april 2022 Sentro di bario Nort’i Saliña
  • 03 mei 2022 Sentro di barrio Amboina
  • 04 mei 2022 Oude huisartsenpraktijk Castro, Rincon
  • 05 mei 2022 Sentro di bario Antriol, Plasa Chicu Goeloe

Bewoners  van Amboina, Antriol, Nort’i Saliña en Tera Kòrá  kunnen van 10:30  – 13:00 uur de coronaprikken of de boosterprik in hun wijk halen.  In  Rincon kunnen de bewoners van  10:00 – 13:00 uur  de prikken halen.

Heeft u klachten? Bel dan 0800 0800 om een testafspraak te maken. Of doe een zelftest. Is de uitslag van de zelftest positief? Bel 0800 0800 en maak een testafspraak om zeker te weten of u corona heeft.

Plaats een reactie