Update aangespoede olie Bonaire: Waarnemend gezaghebber bezoekt getroffen gebied

Home » Update aangespoede olie Bonaire: Waarnemend gezaghebber bezoekt getroffen gebied

Kralendijk – Waarnemend gezaghebber Oleana heeft donderdag het getroffen gebied bezocht. Hij ging in gesprek met onder andere ondernemers, STINAPA en met militairen die hulp kwamen bieden. Oleana is heel blij met de hulp van alle autoriteiten die hebben geholpen met schoonmaken van de wateren en kuststrook en heeft ze bedankt voor hun inzet. ‘Het is mooi om te zien dat we samen in een kort tijdbestek grote stappen konden maken en dat de ondernemers in het getroffen gebied weer hun zaak kunnen openen.

Advies: ‘Ga niet het water in
Oleana heeft dezelfde avond besloten dat het gebied bij Sorobon op vrijdag 1 maart vanaf 9 uur weer open gaat. Na zorgvuldige afweging en in goed overleg met lokale ondernemers en experts is besloten dat het publiek weer welkom is in Sorobon. Wel geeft Oleana het dringende advies om niet het water in te gaan of er te vissen. ‘De olie is nog niet helemaal uit het water. Ook kunnen er nog steeds kleine olie pebbels op het strand liggen. Wanneer men onverhoopt toch in aanraking komt met deze olie moet het direct afgewassen worden. De ondernemers op Sorobon hebben water en zeep beschikbaar.’

Komende dagen nog steeds schoonmaakwerkzaamheden
Er wordt nog schoongemaakt op het strand bij de uitkijktoren. Dit deel is afgezet en niet toegankelijk voor bezoekers. Voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen verwijzen wij naar www.bonairecrisis.com.

Plaats een reactie