Update aangespoelde olie Bonaire: Sorobon gaat weer open

Home » Update aangespoelde olie Bonaire: Sorobon gaat weer open

Vanavond is door Gezaghebber Oleana besloten dat het gebied bij Sorobon op vrijdag 1 maart vanaf 9 uur weer open gaat. Na zorgvuldige afweging en in goed overleg met lokale ondernemers en experts is besloten dat het publiek weer welkom is in Sorobon. Aangezien de olie nog niet volledig weg is uit het water is het dringende advies om niet in het water te gaan. Er kunnen nog steeds kleine olie pebbels op het strand liggen. Wanneer men onverhoopt toch in aanraking komt met deze olie moet het direct afgewassen worden. De ondernemers op Sorobon hebben water en zeep beschikbaar.
Er wordt nog schoongemaakt op het strand bij de uitkijktoren. Dit deel is afgezet en niet toegankelijk voor bezoekers.

Voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen verwijzen wij naar www.bonairecrisis.com.

Plaats een reactie