Veel minder ziekenhuisopnames door omikron vergeleken met delta

Home » Veel minder ziekenhuisopnames door omikron vergeleken met delta

Kralendijk – Het aantal ziekenhuisopnames door de omikronvariant is veel lager in vergelijking met de opnames door de deltavariant. Zo laat de afdeling Publieke Gezondheid weten na onderzoek. De afdeling heeft samen met Aruba, Curaçao, Sint Maarten en het RIVM onderzoek gedaan naar de ziekenhuisopnames op deze eilanden en Bonaire. Het gaat om de periode van 27 december 2021 tot en met 23 januari 2022. De resultaten zijn kort geleden bekend geworden.

Publieke Gezondheid is blij met het resultaat van het onderzoek. Het betekent dat zelfs als het  aantal besmettingen met de omikronvariant toeneemt, de kans klein is dat het ziekenhuis overbelast raakt. Uit het onderzoek blijkt ook alle mensen van boven de 60 jaar de meeste kans hadden om in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Bij mensen boven de 60 jaar met een omikronbesmetting was de kans op ziekenhuisopname 11% voor niet gevaccineerden en 3% procent voor gevaccineerden.  Bij  60-plussers met een deltabesmetting was de kans op  ziekenhuisopname  32% voor ongevaccineerden en 7% voor gevaccineerden. De afdeling benadrukt dat het belangrijk is om rekening te houden met ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid.

Mensen jonger dan 60 jaar hadden minder dan 1% kans om bij besmetting met de omikronvariant in het ziekenhuis te worden opgenomen. Het onderzoek heeft ook aangetoond  dat van de mensen die de boosterprik kregen, maar heel weinig mensen bij besmetting in het ziekenhuis belanden.

Heeft u klachten? Blijf thuis en bel dan 0800 0800 en laat u gratis testen. U kunt ook thuis een zelftest doen. Als de zelftest positief is, moet u voor de zekerheid een PCR-test doen in de teststraat van Publieke Gezondheid. Dan weet u zeker of u besmet bent.

Heeft u de coronaprikken of de boosterprik nog niet gehaald? In maart kunt u iedere zaterdag van 09:00 -14:00 uur zonder afspraak de coronaprik of de boosterprik halen bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas.

Plaats een reactie