Tweede boosterprik voor 70-plussers en andere kwetsbare mensen

Home » Tweede boosterprik voor 70-plussers en andere kwetsbare mensen

Kralendijk – Vanaf 12 maart 2022 kunnen 70-plussers en andere mensen met een kwetsbare gezondheid een tweede boosterprik krijgen. De tweede boosterprik is ook beschikbaar voor bewoners van verpleeg – en bejaardenhuizen. En voor alle mensen met ernstige medische problemen met een verwijsbrief van hun specialist. Deze mensen krijgen net zoals bij de eerste boosterprik van hun specialist het advies om de tweede boosterprik te halen.

Kwetsbare mensen hebben een boosterprik nodig omdat ze meer risico lopen dat ze bij besmetting ernstig ziek worden. Bij hen neemt de bescherming van de coronaprikken en de eerste boosterprik sneller af dan bij andere mensen. Door de tweede boosterprik zijn ze weer extra beschermd. Voor de tweede boosterprik wordt het Pfizer vaccin gebruikt.

Er zijn voorwaarden voor 70-plussers en andere kwetsbare personen om de tweede boosterprik te krijgen. Ze moeten drie maanden geleden of langer hun boosterprik hebben gehad. Als ze corona hebben gehad, moeten ze dat minstens drie maanden geleden hebben gehad.

De tweede boosterprik is op zaterdag 12 maart 2022 voor 70-plussers en andere kwetsbare mensen zonder afspraak te halen bij Sentro Deportivo Jorge Nicolaas. En wel van 09:00 – 14:00 uur. Personen die door hun gezondheid of een andere reden niet gemakkelijk naar het sportcentrum kunnen komen, kunnen 0800 0900 bellen.

Via dit nummer kunnen ze een afspraak maken om thuis de tweede boosterprik te krijgen. Bewoners van verpleeg- en bejaardenhuizen kunnen de tweede boosterprik krijgen in het tehuis. De afdeling Publieke Gezondheid is van plan om ook in Rincon de tweede boosterprik aan te bieden.

De datums worden nog bekend gemaakt.

Plaats een reactie