Getroffen bewoners brand landfill kunnen weer naar huis

Home » Getroffen bewoners brand landfill kunnen weer naar huis

De afgelopen weken hebben drie branden op de vuilstortplaats van Selibon N.V. voor veel onrust gezorgd. Gelukkig heeft Selibon van 28 maart 2024 tot nu hard gewerkt om de branden bijna helemaal met zand te bedekken. Dit betekent dat de bewoners, die vanwege de branden ergens anders moesten verblijven, vandaag weer naar huis kunnen. Het is nu veilig genoeg om terug te keren.

Het werk aan het bedekken van de branden verloopt voorspoedig. De inspanningen van Selibon en hun partners hebben ervoor gezorgd dat het proces sneller gaat dan eerder verwacht. Als deze snelheid wordt aangehouden, zal er naar verwachting na het weekend weinig tot geen rook meer ter plekke zijn.

Selibon ontvangt naast lokale hulp, ook deskundige hulp vanuit het ministerie van I&W. Zij zullen de komende weken meedenken over structurele oplossingen, waardoor Selibon beter voorbereid zal zijn op eventuele toekomstige branden.

Vanwege de veilige woonomstandigheden is, is in een overleg met verschillende deskundigen besloten dat de bewoners weer naar huis kunnen terugkeren. De mensen die momenteel elders verblijven, kunnen vandaag 18 mei 2024 weer naar hun woningen. Het openbaar lichaam Bonaire verzorgt samen met AKSESO het transport en de coördinatie van deze terugkeer.

In de komende weken zal Selibon, in samenwerking met haar partners, doorgaan met het bedekken van de branden tot een hoogte van ongeveer twee meter.

Plaats een reactie