Afdekken brand Selibon begonnen

Home » Afdekken brand Selibon begonnen

Sinds vrijdagmiddag hebben twee brandincidenten plaatsgevonden op de Landfill bij Selibon. De oorzaak van de branden is nog niet bekend. Inmiddels is het afdekken van branden begonnen.

Controle brand

De brandweer gaat over de blusmethodes, zij hebben gekozen voor het gecontroleerd laten uitbranden. Hierdoor blijft de luchtvervuiling het meest beperkt.  Het uitbranden van de brand zorgt ervoor dat de meeste brandstof wordt verbruikt en dat gevaarlijke stoffen minder vrijkomen.

Effecten rook

Het inademen van rook is nooit gezond, dit kan irritatie van de luchtwegen en de ogen geven. Dit is afhankelijk van individuele gevoeligheid. Bij gezondheidsproblemen als gevolg van de brand is het advies om contact op te nemen met de eigen huisarts.

Samenwerking organisaties

Alle organisaties hebben gehandeld vanuit hun eigen vakgebied. Het OLB heeft ondersteuning geboden aan bewonersvereniging Asosashon pro Lagun (APL) bij het regelen van tijdelijke accommodaties. De brandweer en Selibon werken samen om de brand onder controle te krijgen. De politie is ingeschakeld om in het gebied extra te patrouilleren.

Communicatie met directe bewoners

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) communiceert met bewoners uit de directe omgeving via Asosashon pro Lagun (APL).


Ruimte aan hulpdiensten

We verzoeken iedereen om niet naar de getroffen omgeving te gaan en alle hulpdiensten de ruimte te geven om hun werk te doen.

Het openbaar lichaam Bonaire volgt de ontwikkelen op de voet en zal de komende dagen verdere informatie over deze situatie geven.

 

Plaats een reactie