Vanaf 1 juni 2022 geen gezondheidsverklaring nodig voor reizen naar Bonaire

Home » Vanaf 1 juni 2022 geen gezondheidsverklaring nodig voor reizen naar Bonaire

Reizigers naar Bonaire hoeven vanaf 1 juni 2022 geen gezondheidsverklaring meer in te vullen. Het betekent dat vanaf die datum geen speciale reisvoorwaarden meer gelden voor reizigers naar het eiland. De gezondheidsverklaring vervalt nu de situatie rondom COVID-19 op Bonaire onder controle is.

Het zou kunnen dat de gezondheidsverklaring in de toekomst weer wordt ingevoerd. Bij voorbeeld als een nieuwe variant van het coronavirus opduikt of als er op het eiland een piek van besmettingen is. Maar dat wordt per situatie bekeken.

De afdeling Publieke Gezondheid roept iedereen op om goed te letten bij klachten die op corona lijken. Het gaat om klachten zoals koorts, hoesten, keelpijn, neusverkoudheid. Het advies is om dan bij 0800 0800 een testafspraak te maken.

Een persoon die met het coronavirus besmet raakt, moet vijf dagen in isolatie. De nauwe contacten of huisgenoten van een besmet persoon hoeven niet meer in quarantaine

Plaats een reactie