Uitval van stroom, water, telefoonverkeer

Home » Uitval van stroom, water, telefoonverkeer

Hoe kun je je voorbereiden op stroomuitval

Bij een grote stroomuitval is het handig om een draagbare radio te hebben die op batterijen werkt. Het  is ook handig om kaarsen te hebben, olielampen, of lampen die op zonnenergie werken. Zorg dat je een noodpakket hebt van 3 liter water per persoon per dag. Denk aan eten dat lang houdbaar is.

Wat kun je doen bij stroomuitval

Houd de koelkast dicht. Haal alle stekkers uit stopcontacten. Zo voorkom je schade aan apparaten als er weer stroom is. Ga langs bij mensen die misschien hulp nodig hebben en kijk of ze hulp nodig hebben.

Wat kun je doen als het water is afgesloten

Zorg dat je een noodpakket hebt van 3 liter water per persoon per dag. Zorg ook dat genoeg water hebt om de wc door te spoelen, en water om te baden.

Het kan gebeuren dat de waterleiding wordt afgesloten, of dat het water vervuild is geraakt.  Daarom is het belangrijk om een noodvoorraad water te hebben van 3 liter per persoon. En wel voor minstens drie dagen. Zorg voor schone opslag van water in jerrycans, flessen, afgedekte teilen.

Wat kun je doen als telefoonverkeer niet mogelijk is

Na een ramp gaan veel mensen elkaar bellen. Het telefoonnet kan dan overbelast raken. Gebruik de telefoon alleen wanneer het echt nodig is. Hou het gesprek kort en zakelijk. Als het telefoonverkeer uitvalt, volg het nieuws via een draagbare radio op batterijen, of social media van de overheid.