Tsunami

Home » Tsunami

Wat je zelf kunt doen

Tijdens een tsunami

Een tsunami ontwikkelt zich heel snel en kan onze kust binnen ongeveer 20 minuten bereiken. Blijf nooit aarzelen na een tsunami alarm. Zeker niet wanneer je in de buurt van de kust bent. Neem zo snel mogelijk alle gezinsleden mee naar een hoge plek zo ver mogelijk van de kust vandaan. Verspil geen tijd met het zoeken naar bezittingen. Je leven is veel belangrijker!

Na een tsunami

Ga niet kijken wat er is gebeurd in het gebied dat door de tsunami is getroffen. Het kan nog steeds gevaarlijk zijn. Informeer de autoriteiten waar je bent, nadat je jezelf en je gezin in veiligheid hebt gebracht.

Wat het OLB doet

De laatste jaren volgt het KNMI Caribisch Nederland alle ontwikkelingen op het gebied van Tsunami’s. Bonaire bevindt zich in de gevarenzone waarin door middel van een aardbeving op de bodem van de zee, een tsunami kan vormen. Een speciale commissie identificeert waar in onze regio zich een tsunami kan vormen. Ook onderzoeken ze wat de gevolgen van een eventuele Tsunami kunnen zijn op Bonaire en welke de meest kwetsbare gebieden zijn.