Tweede boosterprik nu voor 60-plussers

Home » Tweede boosterprik nu voor 60-plussers

Kralendijk – Zestigplussers kunnen vanaf zaterdag 2 april 2022 de tweede boosterprik zonder afspraak halen bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas. De tweede boosterprik is nodig omdat de bescherming van de eerste boosterprik na ongeveer drie maanden afneemt. De laatste tijd neemt het aantal coronabesmettingen toe. Daarom is het verstandig dat zestigplussers de tweede boosterprik halen.

De tweede boosterprik zorgt ervoor bescherming van eerdere coronaprikken wordt verhoogd. Op Bonaire zijn er redelijk veel mensen met bijvoorbeeld suikerziekte, overgewicht, en hoge bloeddruk. Voor hen is het belangrijk dat ze de tweede boosterprik nemen. Als ze namelijk met het coronavirus besmet raken, hebben ze een grote kans op ernstige klachten. Voor mensen met een longziekte of personen die bij een kwetsbaar persoon in huis wonen, is het ook belangrijk om de tweede boosterprik te halen.

Zestigplussers die de tweede boosterprik willen halen, kunnen dat minstens drie maanden na de eerste boosterprik halen. Als ze corona hebben gehad, kunnen ze de tweede boosterprik drie maanden na de besmetting halen.

Heeft u vragen over de tweede boosterprik voor zestigplussers? Bel dan het gratis nummer 0800 0900. Op zaterdag 2, 9, 16 en 23 april 2022 kunnen burgers de coronaprikken, de eerste of de tweede boosterprik zonder afspraak halen bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas in Playa.

Plaats een reactie