Vanaf 20 maart 2022 versoepeling reisvoorwaarden voor alle landen behalve Nederland

Home » Vanaf 20 maart 2022 versoepeling reisvoorwaarden voor alle landen behalve Nederland

Versoepeling voor reizigers uit Nederland vanaf 23 maart 2022

Kralendijk – Saba, Sint Eustatius, Curaçao, Aruba en St. Maarten zijn vanaf 20 maart 2022 veilige eilanden voor Bonaire. On(volledig) gevaccineerde reizigers uit Curaçao, Aruba en St. Maarten, Saba en St. Eustatius hoeven dan geen PCR-test of antigeen test meer te doen. Ze moeten nog wel een gezondheidsverklaring invullen.

Vanaf 20 maart 2022 worden de reisvoorwaarden voor reizigers uit alle landen behalve Nederland versoepeld. Volledig gevaccineerde reizigers die minder dan 270 dagen geleden de tweede coronaprik of de boosterprik kregen, hoeven dan géén PCR-test of antigeentest te doen voor hun reis naar Bonaire. Alle reizigers moeten nog steeds de gezondheidsverklaring invullen om naar het eiland te komen. Het maakt niet uit of ze wel of niet gevaccineerd zijn.

Reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn en volledig gevaccineerde reizigers die meer dan 270 dagen geleden de laatste coronaprik kregen, moeten binnen 24 uur voor vertrek een antigeentest doen. Ze kunnen ook kiezen om 48 uur voor vertrek een PCR-test te doen.

De nieuwe reisvoorwaarden gelden vanaf 23 maart 2022 ook voor reizigers uit Nederland. Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport moet de nieuwe reisvoorwaarden eerst aan de Tweede Kamer voorleggen. De minister kan zelfstandig beslissen over de reisvoorwaarden voor landen die die niet tot het Nederlands grondgebied horen.

Bonaire is deel van het Nederlands grondgebied. Daarom gaat de versoepeling van de reisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland iets later in, nadat de Tweede Kamer heeft kunnen reageren.

Herstelbewijs

Vanaf 23 maart  2022 kunnen reizigers uit Nederland die COVID-19 hebben gehad naast het vaccinatiebewijs of testbewijs met een herstelbewijs naar Bonaire reizen. Het herstelbewijs is een officieel bewijs van een testlaboratorium dat iemand een positief PCR testresultaat had. Het positieve PCR-testresultaat mag niet minder dan 11 dagen oud zijn en niet meer dan 180 dagen oud.

Voor meer informatie www.bonairecrisis.com

Plaats een reactie