Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Reisvoorwaarden 12-plussers die maximaal acht weken geleden COVID-19 hebben gehad

Kralendijk – Reizigers van 12 jaar en ouder die maximaal acht weken geleden COVID-19 hebben gehad, moeten binnen 24 uur voor vertrek een antigeentest doen bij een laboratorium. Ook moeten ze een verklaring van een laboratorium, een gezondheidsinstelling of een arts hebben als bewijs dat ze maximaal acht weken geleden COVID-19 hadden.

Bij aankomst op Bonaire krijgen ze een gratis zelftest om op hun verblijfadres te doen.  Op de vijfde dag na aankomst moeten de reizigers die langer dan vijf dagen op het eiland blijven,  verplicht een antigeentest doen op eigen kosten bij een commercieel bedrijf. De dag van aankomst geldt als dag 0.

Reizigers van 12 jaar en ouder die maximaal acht weken geleden COVID-19 hadden en minder dan vijf dagen op het eiland blijven, zijn niet verplicht om een antigeentest te doen op dag 5. Wel moeten ze natuurlijk bij vertrek zich laten testen volgens de reisvoorwaarden van het land waar ze naartoe gaan.

Er  is een reden waarom reizigers die COVID-19 hebben gehad voor vertrek een antigeen test moeten doen. In de praktijk blijkt dat mensen die hersteld zijn van COVID-19 nog steeds positief kunnen testen als ze een PCR-test doen. Bij de antigeentest is die kans kleiner.

Alle reizigers moeten binnen 24-12 uur voor vertrek de gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid invullen.

Plaats een reactie