Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Verplichte PCR-test op vijfde dag na aankomst gratis voor inwoners met sédula

Kralendijk – Voor inwoners van Bonaire met een sédula is de verplichte PCR-test op de vijfde dag na aankomst gratis, wanneer ze van een (zeer) hoog risicoland naar het eiland terugkeren. De gratis PCR- test voor inwoners met een sédula is vanaf maandag 27 december 2021 mogelijk.  Bij het online aanvragen van de verplichte PCR-test voor de vijfde dag na aankomst,  kunnen inwoners van Bonaire kiezen voor de gratis test.

De dag dat ze getest worden, moeten inwoners van Bonaire hun sédula bij de testplaats tonen als bewijs dat ze op het eiland staan ingeschreven.  De gratis PCR-test is niet voor Bonairianen die nu in een ander land wonen en daar ingeschreven staan.

Bonaire heeft de afgelopen tijd de reisvoorwaarden  om naar het eiland te komen aangescherpt.  De nieuwe reisvoorwaarden maken deel uit van een plan van de afdeling Publieke Gezondheid om de komst van de omikronvariant van het coronavirus naar het eiland te vertragen. Hoe meer mensen de coronaprik en de boosterprik hebben gehad, hoe beter Bonaire beschermd is tegen de omikronvariant.

De afdeling roept daarom burgers op die de eerste of tweede coronaprik nog niet hebben gehad om de prik te halen. Ze kunnen het gratis nummer 0800 0800  bellen voor een prikafspraak.  Burgers die de boosterprik nog niet hebben gehad, kunnen het gratis nummer 0800 0900 bellen voor een afspraak om deze prik te halen.

Publieke Gezondheid heeft vóór de jaarwisseling ook extra prikdagen ingepland bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas.  Voor een overzicht van de extra prikdagen : www.bonairecrisis.com

Plaats een reactie