Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Boosterprik voor mensen die minstens drie maanden geleden tweede coronaprik kregen

Meer dan 3.000 mensen hebben de boosterprik nu gehad

Kralendijk – Burgers die minstens drie maanden geleden de tweede coronaprik kregen, kunnen nu de boosterprik halen. Dat heeft de afdeling Publieke Gezondheid bekend gemaakt. Mensen die na de tweede coronaprik corona hebben gehad, moeten drie maanden wachten vanaf de datum dat ze positief zijn getest. De afdeling verwacht dat met het inkorten van de wachttijd voor de boosterprik van zes naar drie maanden, veel meer mensen de prik zullen halen.

Er is veel belangstelling voor de boosterprik. Begin deze week waren er in totaal al meer dan 3.000 mensen die de boosterprik hebben gehaald. De boosterprik is op dit moment heel belangrijk in de strijd tegen het coronavirus. Als zo veel mogelijk mensen deze prik halen, is het eiland beter beschermd tegen de omikronvariant van het coronavirus. Deze variant verspreidt zich sneller dan verwacht in de wereld.

Het is Publieke Gezondheid opgevallen dat nog niet alle  60-plussers de boosterprik hebben gehaald. De afdeling roept burgers van 60-plus daarom met klem op om de boosterprik te halen. Het is bekend dat bij deze groep de bescherming van de twee eerdere coronaprikken  tegen het virus het snelst afneemt.

Heeft u de boosterprik nog niet gehaald? Bel dan het gratis nummer 0800 0900 om de prik te krijgen. Heeft u de eerste of de tweede coronaprik nog niet gekregen? Bel dan het gratis nummer 0800 0900 voor een prikafspraak.

Plaats een reactie