Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Iets langere wachttijden door zeer grote belangstelling voor boosterprik

Nu 18-plussers de boosterprik kunnen krijgen, nemen de aanmeldingen voor deze prik een grote vlucht. De afdeling Publieke Gezondheid is blij hiermee. Door de grote belangstelling voor deze prik, moeten burgers wel rekening houden met iets langere wachttijden dan normaal. Het gratis nummer 0800 0900 voor het maken van een afspraak voor de boosterprik is druk bezet. En ook bij het prikcentrum Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas kunnen de wachttijden iets meer dan normaal oplopen.

Het afgelopen weekeinde zijn strengere reisvoorwaarden bekend gemaakt om vanuit hoog en zeer hoog risicolanden naar Bonaire te komen. Deze maatregelen moeten de komst van de omikronvariant naar Bonaire vertragen. Tegelijk met deze bekendmaking is ook een oproep aan burgers gedaan om de boosterprik te halen. Burgers die de eerste of de tweede coronaprik nog niet hebben gehaald, zijn ook opgeroepen om de coronaprik te halen.

Publieke Gezondheid hoopt zo te voorkomen dat de druk op het ziekenhuis en de rest van de zorg toeneemt op het moment dat de omikronvariant op Bonaire opduikt. Maandag is het bekend geworden dat Aruba nu 17 gevallen van besmetting met de omikronvariant  telt. De omikronvariant is nog niet op het eiland gearriveerd. Maar experts houden er rekening mee dat de variant ook ieder moment op Bonaire opduikt.

Heeft u de eerste of de tweede coronaprik nog niet gehaald? Bel 0800 0900 om een afspraak te maken. Heeft u wel de twee coronaprikken gehad en boosterprik nog niet? Bel 0800 0900 om aan prikafspraak te maken. In de maand december zijn extra dagen ingepland waarop burgers de coronaprik en de boosterprik kunnen halen. Voor een overzicht van de dagen www.bonairecrisis.com

Plaats een reactie