Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Aruba, Curaçao en St, Maarten vanaf donderdag 23 december 2021 hoog risico voor Bonaire

Kralendijk – Aruba, Curaçao en St. Maarten zijn vanaf donderdag 23 december hoog risicolanden voor Bonaire. Alle reizigers moeten 48 uur voor vertrek naar Bonaire een PCR-test doen. Ook moeten ze 12 tot 24 uur voor vertrek de gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid online invullen. Bij aankomst moeten alle reizigers uit de CAS-eilanden een gratis zelftest doen, op de vijfde dag na aankomst moeten ze op eigen kosten een PCR test doen bij een commercieel testbedrijf. Niet volledig gevaccineerde reizigers moeten ook bij aankomst vijf dagen verplicht in quarantaine op hun verblijfsadres.

De reisvoorwaarden voor reizigers uit de CAS-eilanden zijn aangepast nu de omikronvariant van het corona virus op de Franse helft van St Maarten en ook op Aruba is aangetroffen. Met de aangescherpte reisvoorwaarden komt er voorlopig een eind aan de reisbubbel tussen de drie eilanden en Bonaire. De bubbel was ingesteld om het reizen vanuit de drie eilanden naar Bonaire financieel aantrekkelijk te houden voor volledig gevaccineerde reizigers.

Experts verwachten dat de omikronvariant ook op Bonaire opduikt. Daarom kiest Bonaire er nu voor om de komst van deze variant met strengere reisvoorwaarden te vertragen. Zodra de coronasituatie dat toelaat, wordt gekeken of de reisbubbel tussen de CAS-eilanden en het eiland weer wordt hersteld.

Saba en St Eustatius blijven zeer laag risicolanden voor Bonaire. Voor reizigers uit die eilanden veranderen de reisvoorwaarden om naar het eiland te komen dus niet. Voor een overzicht van de reisvoorwaarden: www.bonairecrisis.com

Plaats een reactie