Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Vrije inloop boosterprik voor 70-plussers in Rincon

Kralendijk – Op woensdag 1 december 20201 kunnen 70-plussers die in Rincon wonen tijdens de vrije inloop de boosterprik halen. Dat kan van 11:00 – 14:00 uur bij de oude praktijk van de huisartsen Castro in Rincon aan de Kaya E.B. Sint Jago 7.

Een persoon kan de boosterprik krijgen als hij/zij langer dan zes maanden geleden de tweede coronaprik kreeg. Als een persoon na de tweede prik COVID-19 heeft gekregen, dan moet hij/zij minstens zes maanden wachten om de boosterprik te krijgen.

Afgelopen zaterdag konden 80-plussers voor het eerst bij Sentro Deportivo Jorge Nicolaas de boosterprik halen. De afdeling Publieke Gezondheid biedt de boosterprik in Rincon aan omdat het bekend is dat het voor sommige buurtbewoners lastig is om naar Playa te gaan voor deze prik.

Publieke Gezondheid regelt ook de boosterprik voor ouderen die in een verzorgingshuis zitten. Dit gaat in overleg met de verzorgingshuizen en de familie van de ouderen. Toen inwoners van Bonaire de eerste en de tweede coronaprik konden krijgen, zijn bewoners van verzorgingshuizen ook in het tehuis zelf geprikt.

Op woensdag  1 december 2021 zijn de bewoners van Cocari in Rincon aan de beurt  voor de boosterprik. Zij worden niet bij de oude praktijk van dokter Castro geprikt maar bij Cocari. Zeventigplussers in Rincon die de boosterprik willen halen en niet in Cocari wonen, kunnen van 11:00 – 14:00 bij de oude praktijk van huisarts Castro langs.

Zestigplussers kunnen via 0800 0900 een afspraak maken om de boosterprik op de zaterdagen in december te halen. Inwoners van 70-80 jaar zijn vanaf 4 december 2021 aan de beurt om de boosterprik te krijgen. Vanaf 18 december 2021 zijn inwoners in de leeftijd van 60-70 jaar aan de beurt voor de prik.

Het is niet mogelijk om op de zaterdagen in december 20201 de boosterprik zonder afspraak te halen. In december kunnen inwoners nog steeds op de zaterdagen zonder afspraak de eerste of de tweede coronaprik halen. Heeft u vragen over de boosterprik? Bel dan 0800 -0900.

Plaats een reactie