Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Twee coronaprikken nodig voor reizigers naar de VS

Kralendijk – Alle reizigers van Bonaire naar de Verenigde Staten moeten twee coronaprikken hebben gehad om  het land binnen te komen.  Het betekent dat mensen die corona hebben gehad en daarom één coronaprik kregen, de tweede coronaprik moeten halen voordat ze naar de VS afreizen.

Volledig gevaccineerde burgers die van plan zijn te gaan reizen kunnen een digitale QR-code aanvragen bij 0800 0900.  Een persoon die corona heeft gehad en daarom maar één keer is gevaccineerd, krijgt bij het aanvragen van de QR-code het advies om de tweede prik eerst te halen. Dit advies wordt gegeven omdat voor veel landen, waaronder de VS, deze QR-code verplicht is om toegelaten te worden.

Burgers kunnen de QR-code van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren aanvragen bij 0800 0900. Ze krijgen dan een afspraak om de papieren QR-code op te halen. Bij de aanvraag moeten ze hun  vaccinatiebewijs en een legitimatiebewijs bij de hand hebben. De papieren code kan bij Sentro Deportivo Jorge Nicolaas worden opgehaald. Bij het ophalen van de code krijgen burgers op papier de uitleg hoe ze de code kunnen uploaden op hun mobiele telefoon. Als het nodig is, kunnen  burgers ook hulp krijgen voor het uploaden van de code.

Plaats een reactie