Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

80-plussers vanaf 27 november 2021 aan de beurt voor boosterprik

Andere leeftijdsgroepen daarna aan de beurt

Kralendijk – Burgers van 80 jaar en ouder kunnen vanaf zaterdag 27 november 2021 de boosterprik krijgen. Deze prik geeft mensen een extra oppepper en bescherming tegen het virus. Bij mensen van 80 jaar en ouder neemt de bescherming die het vaccin biedt na een tijd het snelst af. Daarom zijn ze als eerste aan de beurt voor de boosterprik. Tachtigplussers kunnen vanaf maandag 22 november 0800 0900 bellen voor een afspraak.

De afdeling Publieke Gezondheid neemt zelf contact op met verzorgingshuizen om afspraken te maken voor de ouderen die een boosterprik kunnen krijgen. Mensen die in het verleden thuis zijn geprikt, worden ook door de afdeling gebeld om een afspraak te maken voor de boosterprik.

Vanaf 4 december 2021 kunnen inwoners in de leeftijdsgroep 70-80 jaar de boosterprik krijgen. De groep van 60-70 jarigen is vanaf 18 december 2021 aan de beurt. Zorgmedewerkers krijgen ook in december de mogelijkheid om de boosterprik te halen. De details worden nog bekend gemaakt.

Er zijn voorwaarden om de boosterprik te krijgen. Een persoon kan deze prik krijgen als hij langer dan zes maanden geleden de tweede coronaprik kreeg. Iemand die na de tweede prik corona kreeg, moet vanaf het moment van de besmetting minstens zes maanden wachten.

Vanaf maandag 22 november 2021 kunnen alle 60-plussers 0800 0900 bellen om een afspraak te maken voor de boosterprik. Het is niet mogelijk om zonder afspraak deze prik op de zaterdagen te halen bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas. Wilt u meer weten over de boosterprik? Bel dan tijdens kantooruren 0800 0900.

Burgers die de eerste of de tweede coronaprik nog niet hebben gehaald, kunnen dat nog steeds zonder afspraak doen op de zaterdagen van 09:00 – 14:00 uur bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas.

Plaats een reactie