Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Meer besmettingen op scholen in eerste helft november

Kralendijk – Op Bonaire hebben in de eerste helft van november 2021 weer meer besmettingen op scholen plaatsgevonden, zo heeft de afdeling Publiek Gezondheid bekend gemaakt.  In de eerste  week zijn 85 gevallen van besmetting geregistreerd, in de tweede  week  106.

De grootste stijging in het aantal besmettingen kwam door verspreiding onder kinderen van 4-11 jaar op school. De bronnen van besmettingen lagen op school, bij de kinderopvang en ook thuis.  Bij één op de drie besmettingen was de bron onbekend. In de eerste helft van november  waren er twee clusters, dus groepen van besmettingen op de basisscholen. Bij de kinderopvang  was er één cluster.

Van de besmette personen was ongeveer de helft niet gevaccineerd, de  laatste twee weken van oktober was dat  ook zo. Van de doelgroep van 18-plussers is 74,8% is volledig gevaccineerd,  84,6% heeft een eerste prik gehad.  In de groep 12-18 jarigen is 51,2 % volledig gevaccineerd, en heeft 59,7% een eerste prik gehad.

Plaats een reactie