Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Vanaf 15 november 2021 maatregelen voor privé en professionele bijeenkomsten

Kralendijk  – Bij privé bijeenkomsten in een ruimte binnen mogen vanaf maandag 15 november 2021 maximaal 25 personen aanwezig zijn. Voor privé bijeenkomsten buiten blijft het maximum 50 personen.  Dat heeft gezaghebber Edison Rijna besloten. Het doel van de maatregelen is om besmettingen in ruimtes binnen zoals thuis, op school of op het werk tegen te gaan. De afgelopen weken zijn veel personen op deze plekken besmet geraakt. De regels moeten  voorkomen dat het virus zich gemakkelijk verspreidt en dat de zorg overbelast raakt.

Voor professionele bijeenkomsten met meer dan 50 mensen moeten organisatoren een aanvraag doen en een plan van aanpak indienen. Dit kan online op www.bonairegov.com . Eerst was dit nodig  voor bijeenkomsten  met 100 personen of meer.  Bezoekers van een hoog risico bijeenkomst, bijvoorbeeld met zang en dans,  moeten met de QR-code hun vaccinatiebewijs  tonen of een negatief testbewijs. Hierover adviseert de afdeling Toezicht en Handhaving na het indienen van de aanvraag.

Werkplekken moeten zo veilig mogelijk zijn, werknemers moeten 1,5 afstand van elkaar kunnen houden. Het advies is ook om de werkplek zo veel mogelijk te luchten. Voor zover mogelijk wordt het aangeraden om werknemers voor een deel thuis te laten werken.

Het blijft voor iedereen belangrijk om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te  houden. Ook wordt het burgers aangeraden om bij ontmoetingen zoveel mogelijk buiten af te spreken.

Plaats een reactie