Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Testuitslag teststraat binnen 24 uur

Kralendijk – Burgers die bij de teststraat een coronatest doen, worden door medewerkers van de afdeling Publieke Gezondheid binnen 24 uur gebeld met de uitslag. Dat is mogelijk nu meer medewerkers zijn aangenomen om de testresultaten aan de telefoon door te geven. Publieke Gezondheid vraagt aan burgers om hun telefoon bij de hand te hebben als ze in afwachting zijn van het testresultaat.

Een burger die positief test, wordt door een medewerker van Publieke Gezondheid gebeld. Als de medewerker de persoon niet aan de lijn krijgt,  blijft de medewerker het proberen totdat de besmette persoon opneemt. Het is namelijk zo dat een besmet persoon in isolatie moet blijven en dat Publieke Gezondheid zo snel mogelijk met het bron- en contactonderzoek moet beginnen.

Personen die negatief testen worden één keer gebeld. Een persoon die niet opneemt wanneer Publieke Gezondheid belt, is zelf verantwoordelijk om 0800 0800 te bellen om het testresultaat te krijgen. De persoon wordt dan doorverbonden met medewerkers van het uitslagenteam.

Het kan  gebeuren dat iemand die getest is niet binnen 24 uur de testuitslag krijgt. Dat komt door bijvoorbeeld de drukte bij laboratoria wanneer veel testresultaten verwerkt moeten worden. Voor meer informatie, het opvragen van een  testresultaat of een testafspraak is 0800 0800  op werkdagen van 08:00  – 17:00 uur bereikbaar en in het weekend van 08:00-12:00 uur.

Plaats een reactie