Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Verenigde Staten vanaf 1 november 2021 geen zeer hoog risicoland

De Verenigde Staten zijn vanaf 1 november 2021 niet meer een zeer hoog risicoland voor Bonaire maar een hoog risico land. Het betekent dat de verplichte test op de vijfde dag na aankomst niet langer voor reizigers uit de VS geldt. Bonaire heeft de lijst met risicolanden aangepast, de aanpassingen gelden vanaf 1 november 2021.

Brazilië en Costa Rica waren eerst zeer hoog risicolanden en gelden nu als hoog risicoland. Volledig gevaccineerde reizigers uit die landen moeten de gezondheidsverklaring invullen en binnen 48 uur voor vertrek een PCR test doen. Ongevaccineerde reizigers uit deze twee landen moeten de gezondheidsverklaring invullen en 24 uur binnen vertrek een PCR test doen of de PCR test binnen 48 uur voor vertrek doen en een antigeentest bij aankomst.

Argentinië en Canada waren eerder hoog risicolanden maar zijn op de nieuwe lijst laag risicolanden geworden. Volledig gevaccineerde reizigers uit deze twee landen hoeven zich niet meer te laten testen voor hun reis naar Bonaire. Ze moeten wel de gezondheidsverklaring invullen. Voor een aantal Europese landen is het risiconiveau aangepast.

Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Frankrijk, Portugal en Spanje waren eerst hoog risicolanden maar zijn nu laag risicolanden geworden. Voor volledig gevaccineerde reizigers uit deze landen geldt dat ze zich niet hoeven te laten testen. Wel moeten ze de gezondheidsverklaring invullen voor hun reis naar het eiland. Niet gevaccineerde reizigers uit deze landen moeten de gezondheidsverklaring invullen en binnen 48 uur voor vertrek een PCR test doen.

Op www.bonairecrisis.com is het nieuwe overzicht met de risiconiveaus voor landen te zien en worden de reisvoorwaarden voor reizigers naar het eiland opgesomd. De landen die niet op de lijst staan, worden als hoog risicoland beschouwd.

Plaats een reactie