Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

QR–code of testresultaat in de toekomst nodig bij evenementen

Kralendijk – Bezoekers van hoog risico-evenementen moeten in de toekomst een QR-code tonen of een negatief testbewijs overleggen. De QR-code is het digitale bewijs dat een persoon volledig gevaccineerd is. Niet gevaccineerde burgers die naar een evenement willen, kunnen zich in de toekomst gratis laten testen.

Gezaghebber Edison Rijna overlegt met het ministerie van VWS over de  invoering van de QR-code om evenementen bij te wonen en de gratis test voor ongevaccineerde bezoekers. De verwachting is dat de QR-code voor evenementen en de verplichte gratis test nog in november worden ingevoerd.

Volledig gevaccineerde burgers kunnen van maandag tot en met vrijdag 0800 0900 bellen voor een afspraak om de code op te halen. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 – 17:00 uur. Bij het maken van een afspraak moet een persoon het vaccinatiebewijs, zijn paspoort en sédula bij de hand hebben.

De QR-code kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 14:00 uur worden opgehaald bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas. Het is handig als burgers vooraf de coronacheck app downloaden. Burgers die de QR-code ophalen, krijgen een papier mee met uitleg hoe ze de code zelf thuis in de coronacheck kunnen uploaden.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en bel 0800 0800 voor een testafspraak. Bent u nog niet gevaccineerd of heeft u de tweede coronaprik nog niet gehaald? Bel 0800 0900 om een afspraak te maken. U kunt de coronaprik ook elke zaterdag van 09:00 – 14:00 uur zonder afspraak halen bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas.

Plaats een reactie