Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Oproep om mee te doen aan bron – en contactonderzoek

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid roept burgers op om mee te werken als ze voor het bron- en contactonderzoek worden gebeld. De laatste tijd komt het vaker voor dat burgers niet aan dit onderzoek willen meewerken. Het gebeurt ook dat mensen die weigeren om mee te werken, de medewerkers van Publieke Gezondheid beledigen of respectloos behandelen. Dat is jammer en onacceptabel. Het bron – en contact onderzoek is heel belangrijk om zicht te krijgen op de besmettingen.

Bij het bron – en contactonderzoek wordt samen met een besmette persoon gekeken  waar hij met het coronavirus besmet is geraakt. Als het nodig is worden er maatregelen getroffen om de verspreiding tegen te gaan. Er wordt ook gekeken met wie de besmette persoon contact had en of deze personen klachten hebben. Als het nodig is,  gaat een contact van een besmette persoon in quarantaine en/of krijgt de persoon het advies om een coronatest te doen.

Daarom is het belangrijk om hen in te lichten dat ze met een besmette persoon in contact zijn geweest. Tijdens het contactonderzoek wordt ook gekeken of de contacten van een besmette persoon klachten hebben. Als het nodig is, gaat de persoon in quarantaine, of krijgt het advies om een coronatest te doen. Zo wordt verdere verspreiding voorkomen.

Het bron- en contactonderzoek is een belangrijk middel in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Hoe meer mensen aan het onderzoek meewerken, hoe beter de afdeling Publieke Gezondheid in staat is om het virus onder controle te krijgen.

Burgers die gevraagd worden om aan het onderzoek mee te doen, kunnen erop rekenen dat de afdeling Publieke Gezondheid zorgvuldig omgaat met de informatie die zij geven. De persoonlijke gegevens van een persoon worden niet met anderen gedeeld. De gegevens worden alleen gedeeld wanneer iemand daar toestemming voor geeft.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en bel 0800 0800 om een afspraak te maken voor een coronatest. Bent u nog niet gevaccineerd? Bel dan 0800 0900 om een afspraak te maken voor de coronaprik. U kunt ook in de maand oktober iedere zaterdag van 09:00 – 14:00 de coronaprik halen tijdens de vrije inloop bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas.

Plaats een reactie