Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Nieuwe lijst risicolanden vanaf 27 september 2021

Kralendijk – Bonaire gebruikt vanaf maandag  27 september 2021 een nieuwe lijst van risicolanden. Brazilië, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten blijven op de nieuwe lijst zeer hoog risicolanden voor het  eiland.  Haïti is voor het eerst in de lijst opgenomen en geldt als zeer hoog  risicoland. Canada, Jamaica en Puerto Rico staan nu ook voor het eerst op de lijst, het zijn hoog risicolanden.  De lijst met hoog risicolanden is langer geworden nu landen die eerst een zeer hoog risicoland waren,  vanaf 27 september als hoog risicoland gelden zoals Argentinië, Colombia, de Dominicaanse Republiek.

Voor een volledig overzicht van de risicolanden en de voorwaarden om vanuit die landen naar Bonaire te reizen, zie  www.bonairecrisis.com/reizen Bonaire onderscheidt  vier risiconiveaus, zeer laag, laag,  hoog en zeer hoog.  De risiconiveaus worden aan de hand van het aantal COVID-19 besmettingen in een land bepaald. Saba en Sint Eustatius blijven eilanden met een zeer laag risico.  Aruba, Curaçao en Sint Maarten blijven hoog risicolanden. Er zijn landen die niet meer op de landenlijst voorkomen, dit komt omdat uit die landen heel weinig reizigers naar Bonaire komen. Op de lijst zijn nu ook landen toegevoegd, omdat veel reizigers vandaar naar het eiland komen.

Plaats een reactie