Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Teststraat Publieke Gezondheid dagelijks langer open

Kralendijk – Burgers kunnen sinds deze week met klachten dagelijks op afspraak in de ochtend of middag in de teststraat de COVID-19 test doen. De afdeling Publieke Gezondheid heeft de openingstijden uitgebreid omdat het aantal besmettingen met het coronavirus de laatste tijd is toegenomen. De uitbreiding van de openingstijden is bedoeld als extra service aan de mensen die getest moeten worden. Nu de tijden worden aangepast, kunnen meer mensen worden getest als dat nodig is.

De gratis lijnen 0800 0800 en 0800 0900 hebben sinds kort aangepaste tijden. De nummers zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 08:00 tot 12:00 uur. Dit weekend zijn de callcenters  langer open, namelijk op zaterdag 11 september en zondag 12 september van 08:00 tot 17:00 uur. Bij 0800 0800 kunnen burgers met klachten een afspraak maken voor de coronatest en vragen stellen over COVID-19, quarantaine, isolatie, basisregels. Burgers kunnen het nummer 0800 0900 bellen als ze vragen hebben over de coronaprik. Ook kunnen ze een afspraak maken voor de coronaprik en een QR code aanvragen.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en bel 0800 0800 voor een testafspraak. Ga alleen de deur uit om de test te doen,  en ga daarna meteen terug naar huis. Wacht het testresultaat thuis af. Als u positief test, houd u zich dan aan de regels en tips die u van Publieke Gezondheid krijgt.

Plaats een reactie