Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Geen reden nu voor zwaardere maatregelen

Kralendijk – Het aantal actieve coronagevallen op Bonaire is op dit moment geen reden om zwaardere maatregelen te nemen. De afdeling Publieke Gezondheid heeft de besmettingen goed in beeld. Van bijna iedereen is bekend waar de besmetting is opgelopen. Het gaat vooral om jongeren met milde klachten. Er zijn nu geen aanwijzingen dat deze jongeren de besmetting onder kwetsbare groepen zoals ouderen hebben verspreid. De zorg staat met het aantal besmettingen en 1 ziekenhuisopname niet onder druk.

De afdeling Publieke Gezondheid verwacht dat het aantal besmettingen de komende dagen zal toenemen. Er zijn meer contacten van besmette personen die zich de komende dagen moeten laten testen. Zolang de nieuwe besmettingen beperkt blijven tot de directe contacten, is er geen reden tot zorg.  Op Bonaire is 71,3 % van de groep 18-jarigen en ouder volledig gevaccineerd en heeft 81,7 % de eerste coronaprik gekregen. Daarom verwacht de afdeling Publieke Gezondheid dat het mogelijk is om de besmettingen onder controle te houden zonder zwaardere maatregelen te treffen.

Van de jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar is 24,8% volledig gevaccineerd,  en heeft 38% de eerste prik gehad. Daarom roept Publieke Gezondheid ouders en voogden op om kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar te laten vaccineren. De verwachting is dat meer jongeren besmet zullen raken nu de deltavariant op het eiland actief is en het schooljaar is begonnen.

De afgelopen week waren er 49 nieuwe gevallen van besmettingen op Bonaire. Het grootste gedeelte hoort bij drie clusters, namelijk twee schoolklassen en een voetbalploeg. Publieke Gezondheid houdt de situatie goed in de gaten, en speciaal bij  jongeren en op scholen. Leerlingen kunnen gewoon naar school gaan. Als er in een schoolklas meer  besmettingen zijn, dan neemt de school in overleg met Publieke Gezondheid  meteen maatregelen.

Heeft u klachten? Blijf dan thuis en bel 0800 0800 om een afspraak voor een coronatest te maken. Bent u nog niet gevaccineerd? Bel dan 0800 0900 om een afspraak voor vaccinatie te maken. In de maand september kunt u op zaterdag 11, 18, en 25 september van 09:00 – 13:00 de coronaprik halen bij de vrije inloop bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas.

Plaats een reactie