Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Bij klachten op Dia di Boneiru thuis blijven

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid vraagt inwoners en bezoekers van Bonaire met klem  om thuis te blijven als ze op Dia di Boneiru klachten hebben. Het advies is om bij klachten meteen 0800 0800 te bellen voor een testafspraak en alleen naar buiten te gaan om de test te doen.  Na afloop van de test moet de persoon direct naar huis gaan om daar het testresultaat af te wachten. Dit advies geldt altijd. Maar omdat het een vrije dag is waar mensen naar uit hebben gekeken,  is het belangrijk om ook op deze dag de verspreiding van het virus te voorkomen.

Dia di Boneiru wordt in verband met risiconiveau 2 dit jaar sober gevierd.  Zo worden er geen culturele  activiteiten gehouden. In de ochtend is er een officiële plechtigheid met een beperkt aantal gasten. Het publiek kan deze ceremonie live op de televisie en social media volgen. Voor een overzicht van de maatregelen van niveau 2: www.bonairecrisis.com

Plaats een reactie