Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Extra test voor Amerikaanse reizigers behalve bij kort verblijf

Kralendijk – Amerikaanse toeristen moeten vanaf woensdag 1 september 2021 op de vijfde dag na aankomst een gratis antigeentest doen bij de afdeling Publieke Gezondheid, PG. Dit komt omdat de Verenigde Staten voor Bonaire sinds deze week een zeer hoog risicoland is.  Voor deze test wordt bij aankomst op de airport van Bonaire een afspraak gemaakt. Voor reizigers met een kort verblijf geldt een uitzondering.

Amerikaanse reizigers met een verblijf van 7 dagen, zouden vijf dagen na  aankomst de antigeentest bij PG moeten doen en bij een commercieel bedrijf een test voor de terugreis. Deze reizigers hoeven nu op de vijfde dag geen antigeentest bij PG te doen. Ze kunnen de test voor de terugreis bij een commercieel bedrijf doen, de uitslag daarvan moet naar PG worden gestuurd.

De uitzondering geldt voor Amerikaanse reizigers die op dag 4, dag 5,  of dag 6 van hun verblijf een test moeten doen voor hun terugreis. Deze reizigers hoeven niet de antigeentest bij PG te doen, maar moeten wel het testresultaat van hun terugreis  naar PG laten sturen. Alle reizigers moeten de test voor hun terugreis bij een commercieel bedrijf zelf regelen en betalen.

Voor meer informatie bezoek:
https://www.bonairecrisis.com/reizen-naar-bonaire/

Plaats een reactie