Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Bonaire bereikt mijlpaal met vaccinaties

Bonaire heeft een mijlpaal bereikt nu 80,5 % van de 18 jarigen en ouder minimaal één coronaprik heeft gehad. Er zijn nu 13.113 mensen volledig gevaccineerd, dat is 69,2 % van de doelgroep van 18 jaar en ouder. In de leeftijdsgroep van 12 tot en met 17 jaar is 23,9 % minimaal één keer geprikt. Het doel is dat uiteindelijk 85 % van de 18 plussers en jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar volledig gevaccineerd is.

Inwoners kunnen in de maand juli en augustus op zaterdag de eerste of de tweede prik halen. Dat kan bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas van 09:00 – 14:00 uur. Op zaterdag 24 juli 2021 zijn circa 300 mensen bij het sportcentrum geprikt. Nu de meer besmettelijke deltavariant op het eiland is, is het belangrijk dat mensen die de eerste of tweede prik nog niet hebben gehaald dat nog doen. Voor mensen die volledig gevaccineerd zijn is de kans klein dat ze bij besmetting ernstig ziek worden.

Het eiland heeft genoeg Pfizer vaccins om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen gevaccineerd worden. Inwoners die vragen hebben over het vaccin kunnen tijdens kantooruren gratis bellen naar 0800 0900. Bij dat nummer kunnen mensen een afspraak maken om de coronaprik te halen.

Plaats een reactie