Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Stijging PCR testen door reizigers zeer hoog risicolanden

Het aantal PCR testen op Bonaire stijgt nu reizigers uit zeer hoog risicolanden vijf dagen na aankomst worden getest. Het gaat per dag om enkele honderden reizigers, zo laat de afdeling Publieke Gezondheid weten. Reizigers worden voor hun vertrek naar het eiland getest. Het komt soms voor dat een reiziger na aankomst toch besmet blijkt te zijn. Een reiziger die positief test gaat in isolatie, die persoon kan dan geen andere mensen besmetten.

De test op de vijfde dag na aankomst is bedoeld om de kans te verkleinen dat meer virussen binnenkomen en verspreid worden. Voor Bonaire zijn Nederland en Colombia bijvoorbeeld nu landen met een zeer hoog risico. Het eiland onderscheidt vier categorieën van risico’s voor landen: zeer laag, laag, zeer hoog en hoog. De lijst van landen en hun risiconiveau wordt aangepast afhankelijk van de COVID-19 situatie in die landen.

Plaats een reactie