Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Aanmelden jongeren van 12 tot en met 17 jaar voor coronaprik

Kralendijk – Jongeren van 12 tot en met 17 jaar kunnen vanaf 2 juli aangemeld worden voor de coronaprik. Dat kan via het gratis nummer 0800 0900, van maandag tot en met vrijdag van  08:00 – 17: 00 uur.  De Gezondheidsraad in Nederland adviseerde laatst om jongeren in deze leeftijdsgroep te vaccineren. Op Bonaire hebben jongeren van 12 – 17 jaar de toestemming van hun ouders nodig om de coronaprik te krijgen.

De coronaprik wordt op 6 juli gegeven. Het tijdstip wordt bij de aanmelding verteld. Andere prikdagen worden daarna bekend gemaakt. De ouders moeten op de priklocatie een verklaring tekenen dat ze toestemming geven voor de vaccinatie. Ze moeten een identiteitsbewijs of sedula meenemen.

De laatste tijd zijn er op het eiland meer gevallen van jongeren en hun huisgenoten die besmet raken. De jongeren worden niet ernstig ziek maar moeten wel in isolatie. In de praktijk blijkt dat jongeren moeite hebben om in isolatie te gaan. Als jongeren de prik krijgen, helpt dat om de verspreiding van het coronavirus op het eiland tegen te gaan. Er is een kleine kans dat jongeren als ze besmet raken ernstig ziek worden. Met de coronaprik wordt die kans voor hen nog kleiner.

Op het eiland zijn er ongeveer 1.400 jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. De afdeling Publieke Gezondheid heeft genoeg vaccins om de jongeren te vaccineren.

Plaats een reactie