Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Online aanmelden voor antigeentest op luchthaven Bonaire

Kralendijk – Passagiers die de antigeentest moeten doen voor hun reis naar Bonaire, kunnen zich online melden om bij aankomst op de luchthaven de test af te nemen. De reizigers kunnen zich op www.bonairesafetravel.org aanmelden.

Sinds 1 juni 2021 kunnen passagiers de antigeentest bij aankomst op Flamingo Airport laten doen.  Dit is voor bijvoorbeeld Nederlandse en Amerikaanse passagiers aantrekkelijk. Nederland en de Verenigde Staten worden als hoog risico landen beschouwd.  Alle reizigers uit hoog risicolanden die niet maximaal 24 uur voor vertrek een PCR/NAAT test lieten doen, moeten bij aankomst op Bonaire de antigeentest doen. Voor passagiers uit Amerika was het lastig om voor vertrek naar Bonaire binnen de vastgestelde tijd de antigeentest te doen.

Vanaf 1 juni 2021 zijn directe vluchten uit de Verenigde Staten weer mogelijk. Op zaterdag komen de eerste twee vluchten uit de Verenigde Staten aan. Hestia en BonLab werken samen om aankomende passagiers op de luchthaven te testen. Vorige week vrijdag hebben de twee bedrijven met succes proef gedraaid in het Marriott hotel. De twee bedrijven verwachten in een half uur 250 passagiers te testen.

Plaats een reactie