Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Deel deze pagina

Verklaring van Gezaghebber Edison Rijna op 29 april 2021

Kralendijk – Goedemorgen,

Zoals ik vorige week uitlegde,  kunnen wij Dia di Rincon niet vieren zoals wij dat gewend zijn. Deze dag kan wel in familiekring gevierd worden, waarbij rekening gehouden moet worden met de regels van risiconiveau 4. Mensen die een huishouding met elkaar vormen mogen bij een ander gezin op bezoek gaan, er mogen niet meer dan 10 volwassenen bij elkaar komen.

Er kunnen geen feesten of evenementen gehouden worden. Om samenscholing te voorkomen vraag ik nadrukkelijk aan iedereen die niet in Rincon woont of daar werkt, om niet naar Rincon te gaan! Er zijn geen festiviteiten. Er zullen virtuele activiteiten zijn die het publiek via social media kan volgen.

Als er in Rincon toch samenscholingen zijn, zal de politie meteen optreden.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat de boete voor samenscholing verhoogd wordt naar een maximum van 280 dollar. Ook de boete voor geweld tegen de politie en het beledigen van de politie wordt verhoogd.

Al deze voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt.  Wij vinden het heel jammer dat Dia di Rincon niet door kan gaan. Ik kom op voor de gezondheid van iedereen. Ik doe een beroep op u als verantwoordelijke burger en hoop dat u daar gehoor aan geeft. Zodat wij volgend jaar Dia di Rincon weer normaal kunnen vieren.

Ik wil in het bijzonder onze jongeren vragen om zich aan de bestaande regels te houden. Hou er rekening mee dat als jij je onverantwoordelijk gedraagt, dat gevolgen heeft voor jezelf, je familie en onze samenleving.

Ik wil tot slot zeggen dat deze verklaring ook in het Spaans en Engels is vertaald, de teksten worden op social media geplaatst zodat de hele samenleving geïnformeerd is.

Plaats een reactie