Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Deel deze pagina

Avondklok ingesteld om corona in te dammen

Kralendijk – Vanaf donderdag 18 maart wordt een avondklok ingevoerd op Bonaire om de verspreiding van corona in te dammen. Gezaghebber Edison Rijna heeft de avondklok van 21:00 -04:00 ingesteld met het oog op het hoge aantal besmettingen met het coronavirus. Op Bonaire is het Britse type van het virus actief, dit leidt tot snelle verspreiding van het aantal besmettingen. Vaak raken mensen besmet als ze met vrienden of familie samenkomen. Als er een avondklok is, kunnen mensen minder gemakkelijk elkaar bezoeken. De regel is dat burgers tijdens de avondklok de deur niet uit mogen. Maar er zijn uitzonderingen.

Mensen mogen de straat op als er sprake is van een noodsituatie. Ze mogen ook de straat op als ze zelf of iemand anders dringend (medische) hulp nodig heeft. Burgers die in verband met het werk op straat zijn tussen 21:00 – 04:00 uur, moeten een ingevulde werkgeversverklaring bij zich hebben. Deze verklaring is te downloaden op www.bonairecrisis.com/maatregelen.

Tijdens de avondklok mag een aangelijnde hond door één persoon worden uitgelaten. Het is niet de bedoeling dat bij het uitlaten hondenuitlaters contact met elkaar hebben.

Avond NED

Tijdens de avondklok mag u van 21:00 tot 04:00 uur het huis niet uit. U mag alleen het huis uit als:

  • Er een noodsituatie is.
  • U een Werkgeversverklaring Avondklok kunt tonen, waaruit blijkt dat u een essentieel beroep heeft.
  • U, een hulpbehoevend persoon of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft.
  • U een aangelijnde hond uitlaat, dit doet u in uw eentje.

Plaats een reactie