Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Deel deze pagina

Eerste coronaprik voor casemanager Winklaar die anderen wil inspireren

Gedeputeerde Den Heyer trots dat een vrouw geschiedenis schrijft

Kralendijk – Henna Winklaar, al jaren case manager  dementie bij Fundashon Mariadal, heeft als eerste de coronaprik op Bonaire gekregen. ,,Ik laat me vaccineren omdat ik met de meest kwetsbare groep op Bonaire werk. Daarnaast wil ik mezelf beschermen en mijn collega’s motiveren en stimuleren om de prik te nemen,” zo heeft Winklaar verklaard nadat ze bij het oude gebouw van Forma de prik kreeg.

Gedeputeerde Nina den Heyer stond naast Winklaar toen ze geprikt werd. Den Heyer bedankte Winklaar na afloop namens het Bestuurscollege en gaf haar een boeketje. ,, U bent een inspiratiebron en een voorbeeld van hoe vrouwen op Bonaire opnieuw geschiedenis schrijven, “zo zei de gedeputeerde. Gezaghebber Edison Rijna en  waarnemend Rijksvertegenwoordiger Jan Helmond, directeur Giovanni Frans van Fundashon Mariadal en medisch manager Theo Braeken van dezelfde stichting waren ook aanwezig om getuige te zijn van de eerste coronaprik.

Gezaghebber Rijna omschreef de dag als een historisch moment waarin de samenleving versterkt wordt in de strijd tegen de pandemie. Waarnemend Rijksvertegenwoordiger Helmond sprak de hoop uit dat iedereen zich op Bonaire laat vaccineren. Directeur Frans van Fundashon Mariadal stond stil bij het feit dat COVID de zorg op het eiland en het zorgpersoneel  belast. Nu de inentingen beginnen, hoopt Frans dat het Bonaire lukt om COVID-19 te bedwingen.

Vanaf maandag 22 februari kunnen zorgprofessionals en 60-plussers zich aanmelden om gevaccineerd te worden. De verwachting is dat al het zorgpersoneel eind deze week de eerste van de twee prikken van het Pfizer vaccin heeft gehad. Vanaf maandag 1 maart kunnen 60 –plussers bij Sentro Deportivo Jorge Nicolaas in Playa worden gevaccineerd. Op woensdag 3 maart kunnen de 60-plussers zich bij Cocari in Rincon laten vaccineren.

Plaats een reactie