Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Deel deze pagina

Aanmelding voor vaccinatie bij callcenter en website geopend

Zorgpersoneel en 60-plussers aan de beurt

Kralendijk – Vanaf maandag 22 februari kunnen het zorgpersoneel en 60-plussers  telefonisch of online een afspraak maken om te vaccineren.  Het gratis 0800 0800 nummer van het callcenter van Publieke Gezondheid is van maandag tot en met zaterdag van 08:00 – 20:00 uur  bereikbaar en op zondag van 10:00 – 16:00 uur. Op www.bonairecrisis.com is het mogelijk om 24 uur per dag een afspraak te maken. Als het even kan, heeft Publieke Gezondheid liever dat mensen zich online aanmelden.

Bonaire heeft het Pfizer vaccin gekregen. Voor een goede werking van dit vaccin zijn twee prikken nodig. Bij de telefonische en online aanmelding moeten aanmelders vragen beantwoorden over hun gezondheid. Het kan zijn dat ze eerst naar hun huisarts worden verwezen om te kijken of ze het vaccin mogen hebben. Afspraken voor de vaccinatie worden dan pas ingepland nadat iemand bij de huisarts is geweest. Dat kan via 0800 – 0800.

Als mensen niet eerst naar de huisarts moeten, krijgen ze twee afspraken, een voor de eerste en de andere voor de tweede prik. De tijd tussen de eerste en tweede prik is minimaal drie weken. Na de telefonische en de online aanmelding worden de twee afspraken via de mail bevestigd. Mensen die zelf geen email hebben, kunnen een emailadres van een familielid of bekende opgeven.

Op de website www.bonairecrisis.com kunnen mensen op de knop  ‘aanmelden Covid-vaccinatie’ klikken om een afspraak te maken. Ze moeten online een gezondheidscheck invullen. Daarna wordt de aanvraag in behandeling genomen. Binnen twee werkdagen worden de afspraken voor de twee prikken gemaild.

Het is niet mogelijk om bij de aanmelding  een voorkeur voor een datum of tijd op te geven. Wel kan de gewenste locatie worden opgegeven. In de mail om de afspraken te bevestigen, staat de plaats en tijd van de vaccinatie. Op de dag van de afspraak moeten mensen een geldig legitimatiebewijs meenemen (rijbewijs,  paspoort of sédula).

Na de eerste prik krijgt iedereen een vaccinatiekaart mee met de naam van het vaccin, het batchnummer en de datum van de prik. De informatie wordt ook aan de huisarts doorgegeven als iemand  bij de gezondheidscheck daar toestemming voor heeft gegeven. De coronavaccins zijn schaars en duur. Als mensen door omstandigheden niet op hun afspraak kunnen komen, moeten zij direct contact opnemen met het callcenter 0800-0800.

Maandag 22 februari begint de vaccinatie van het zorgpersoneel op priklocatie Fundashon Mariadal. Maandag 1 maart zijn de 60-plussers aan de beurt.  Hun vaccinatie kan ingepland worden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 16.30 uur bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas aan de Kaya Amsterdam in Playa. Op woensdag is het vaccinatieteam bij de priklocatie Fundashon Cocari in Rincon.

Plaats een reactie