Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Toespraak van Joey van Slobbe op 1 februari 2021

Kralendijk – Bon tardi,
we zijn blij dat het RIVM-team vorige week oordeelde dat de afdeling Publieke Gezondheid goed is voorbereid om met het vaccineren te beginnen. Mensen met een medische en niet medische achtergrond hebben zich na een oproep van Tempo Team de afgelopen week   aangemeld om ingezet te worden bij het vaccineren. Vrijdag was de eerste dag waarop deze mensen zijn uitgekozen. We kunnen nog wat extra mensen gebruiken. Mensen met een medische en niet medische achtergrond kunnen zich nog altijd aanmelden bij Tempo Team of het Jobcenter.

Prikplaatsen
Burgers kunnen zich op drie plaatsen laten vaccineren. Het zorgpersoneel wordt bij Fundashon Mariadal gevaccineerd. Alle andere burgers kunnen zich in Rincon bij Cocari en in Playa bij Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas laten vaccineren. Speciaal getrainde verpleegkundigen en doktersassistenten geven u de prik. Op alle prikplekken is een arts aanwezig om toezicht te houden.

Waar en wanneer kunnen mensen zich aanmelden?
Zodra de vaccins rondom 15 februari 2021 arriveren en alles gereed is, worden burgers opgeroepen om zich aan te melden voor de prik. Zoals gedeputeerde Den Heyer zei, beginnen we eerst met het zorgpersoneel, daarna met de 60-plussers en de ongedocumenteerden in deze groep. Via de krant, radio, televisie en social media wordt u opgeroepen om u aan te melden. U kunt dat via de telefoon doen of online. Als u zich aanmeldt moet u vragen aan de telefoon of online beantwoorden over uw gezondheid. Als het nodig is wordt u naar uw huisarts verwezen om te kijken of u  gevaccineerd mag worden.

Als u zich aanmeldt en u de prik kunt krijgen krijgt u een afspraak voor de eerste prik en de tweede prik. Deze tweede prik krijgt u waarschijnlijk drie weken na de eerste.  U hoort nog van ons zodra we het vaccin krijgen en precies weten wanneer we met de vaccinaties beginnen.

 

Plaats een reactie