Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Vriezers coronavaccin maandag 25 januari op Bonaire

Kralendijk – De twee vriezers voor de opslag van coronavaccins komen op maandag 25 januari aan op Bonaire. Zo heeft Joey van Slobbe van de afdeling Publieke Gezondheid bekend gemaakt, hij is verantwoordelijk voor de voorbereidingen voor het vaccineren op het eiland. Donderdag 28 januari komt een team van het RIVM aan op het eiland. De leden van  het team controleren of de zaken goed geregeld zijn om medio februari met vaccineren te beginnen.

,,Een van de vriezers is voor de opslag van het PfizerBioNTech vaccin. Dat vaccin moet bij -70 graden worden bewaard. De andere vriezer is geschikt voor de opslag van het Modernavaccin,  dit vaccin moet bij -20 graden worden bewaard,” zo heeft Van Slobbe verklaard.

,,Bonaire krijgt voor de eerste fase van inentingen het PfizerBioNTech vaccin. We weten nog niet of Bonaire het Moderna vaccin krijgt of het AstraZeneca vaccin dat nog goedgekeurd moet worden. Stel dat we toch het Moderna vaccin krijgen, dan hebben we de vriezer alvast. Zo zijn we op alle mogelijkheden goed voorbereid. ”

Het vaccineren gaat in fases op Bonaire. ,,In de eerste fase worden mensen van 70 jaar en ouder gevaccineerd en het zorgpersoneel. Daarna zijn de 60-plussers aan de beurt eb mensen die in een risicogroep zitten. Bij voorbeeld mensen met hart- en vaatziekten, longziekten, suikerziekte Later worden de gezonde mensen vanaf 18 jaar tot 60 jaar ingeënt.”

Op de foto: Vriezers die in Nederland worden gebruikt

Foto door: Phil Nijhuis

 

Plaats een reactie