Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Toespraak van Gezaghebber Edison Rijna op 15 januari 2021

Kralendijk – Beste burgers,

Vandaag zal ik het kort houden. Vorige week is de tijdelijke wet COVID-19 gewijzigd. Het betekent onder andere dat het vliegverbod dat voor de BES eilanden gold, vanaf vanavond is opgeheven. Daarom zijn de vluchten vanuit bijvoorbeeld Canada en de VS weer toegestaan op onze eilanden. Vervoeraanbieders dienen zich wel aan de nieuwe wet te houden wat betreft controle op PCR tests. In de praktijk duurt het altijd nog even voordat het vliegverkeer naar Bonaire weer volop op gang is. Dus het zal een tijdje duren voordat we onze eerste vluchten uit de Verenigde Staten en Canada zullen ontvangen.

Vorige week kondigde ik ook aan dat de directie Toezicht en Handhaving samen met de KPCN streng zouden optreden wanneer ondernemers in de horeca zich niet aan de regels houden. Ik zei toen ook  dat de tijd van waarschuwen voorbij  was. Afgelopen dinsdag hebben inspecteurs van Toezicht en Handhaving  samen met   KPCN  zeven horecazaken beboet en stil gelegd. In totaal  zijn die avond 16 horecazaken gecontroleerd. Gisteren, donderdag zijn er ook controles uitgevoerd. Daarbij zijn geen boetes uitgedeeld omdat iedereen zich aan de regels hield.

De maatregelen die ik vorige week aankondigde blijven van kracht. Ik reken erop dat u zich aan de regels houdt. We kunnen samen het coronavirus onder controle krijgen als iedereen zijn steentje bijdraagt.

Plaats een reactie