Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

OLB treft voorbereidingen voor corona vaccinatie

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire verwacht in februari 2021 te beginnen met het vaccinatieprogramma om het coronavirus te bestrijden. Zodra de planning bekend is wordt de bevolking geïnformeerd wanneer precies en waar met de vaccinatie wordt begonnen en wie als eerste hiervoor in aanmerking komt. Uiteindelijk kan iedere volwassene op Bonaire zich laten vaccineren. Hiervoor wordt samengewerkt met de huisartsen en ziekenhuis Fundashon Mariadal.

Als mensen zich laten inenten wordt de kans op een uitbraak van het coronavirus steeds kleiner. De verschillende vaccins die beschikbaar komen zijn uitgebreid getest en veilig bevonden. In allerlei landen hebben inwoners al zichzelf vrijwillig laten inenten. Ook op Bonaire is inenting vrijwillig.

Het vervoeren en bewaren van de vaccins moet zorgvuldig gebeuren. De apparatuur daarvoor arriveert in de loop van januari op Bonaire. Eind januari komt ook een team van deskundigen van het RIVM om alles te begeleiden en te controleren. De afdeling Publieke Gezondheid heeft afspraken gemaakt met RIVM en VWS hoe dit alles het beste kan gebeuren. Daarnaast wordt door de afdeling Communicatie en Protocol een informatiecampagne voorbereid zodat iedereen goed op de hoogte is van alles rondom het vaccinatieprogramma.

Het vaccin tegen het coronavirus, waarvan de eerste voorraad vanaf februari op Bonaire beschikbaar komt, moet een einde maken aan de crisis die de wereld al meer dan een jaar in de greep heeft. Zo hopen we weer enigszins een normaal leven te kunnen oppakken zonder bang te zijn besmet te raken met het virus. Hoe meer mensen zich laten inenten hoe sneller het virus uit ons dagelijks leven kan verdwijnen.

Plaats een reactie