Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Publieke Gezondheid vraagt advies RIVM over gewijzigd coronavirus

Voorlopig geen gevolgen voor Bonaire

Kralendijk – De afdeling Publieke Gezondheid heeft advies gevraagd aan het  RIVM over de gevolgen van het gewijzigde coronavirus voor Bonaire. Dat heeft dokter Marian Luinstra-Passchier verklaard. Het gewijzigde coronavirus is vorige week in Engeland ontdekt. Er zijn weinig mensen die vanuit Engeland naar het eiland  komen. Ze vliegen normaal via Schiphol, maar dat gaat nu niet omdat Nederland het luchtruim sinds zondag voor vluchten uit Engeland heeft gesloten.”

Het gewijzigde virus moet nog heel goed onderzocht worden. ,,Wat we tot nu toe weten is dat je met dit virus gemakkelijker besmet raakt. Er wordt nu onderzocht wat de gevolgen van  deze versie van het virus zijn. En of het vaccin dat we straks krijgen goed tegen het gewijzigde virus werkt.”

De afdeling Publieke Gezondheid monitort actief reizigers uit Engeland en volgt het nieuws over het gewijzigde virus op de voet. ,,Samen met het RIVM volgen we het nieuws over het gewijzigde virus. Voor ons is dat heel belangrijk. We willen weten wat de kansen zijn dat het nieuwe virus op het eiland opduikt. Als dat zo is, dan moeten we mogelijk maatregelen nemen. Maar zover zijn we nog niet.”

Plaats een reactie