Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Geen PCR en quarantaine voor reizigers uit Bonaire naar Nederland

Kralendijk – Reizigers die vanaf Bonaire naar Nederland reizen hoeven voor vertrek geen PCR-test te doen, ze hoeven bij aankomst ook niet in quarantaine. Zo heeft dokter Marian-Luinstra Passchier van de afdeling Publieke Gezondheid bekend gemaakt. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte op 23 december bekend dat met ingang van 29 december 2020 reizigers die uit het buitenland naar Nederland gaan, een PCR test moeten doen, de uitslag moet negatief zijn. De reizigers moeten bij aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine.

,,Die maatregel is genomen omdat het ministerie zich zorgen maakt om de gewijzigde virussen die in Engeland en in Zuid-Afrika zijn opgedoken. Het gewijzigde virus kan ook in andere landen voorkomen. De maatregel van VWS geldt voor alle hoog risico landen. Bonaire is geen hoog risicoland. Reizigers die vanuit Bonaire naar Nederland gaan hoeven zich geen zorgen te maken dat ze een PCR test moeten doen en ook in quarantaine moeten.” zo heeft Luinstra-Passchier verklaard.

Kijk voor meer informatie op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/reizigers-van-buiten-de-eu-schengen

Plaats een reactie