Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Kerstezel op tour in COVID-19 campagne

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire, OLB heeft een Kerstezel op de markt gebracht als onderdeel van de COVID-19 campagne. De ezel is bedoeld om de samenleving eraan te herinneren om tijdens de feestdagen 1,5 meter afstand te houden en zo meer gevallen van COVID19 op ons eiland te voorkomen.  Er is een tour voor de ezel georganiseerd, het dier gaat bij verschillende plaatsen langs. De bevolking kon afgelopen donderdagochtend na de misa di ourora bij de kerk van Playa kennismaken met de ezel, in de middag stond het dier bij Panaderia Seruva in Nikiboko.

In Playa heeft het team van de afdeling Communicatie een flyer met de basisregels aan de  kerkgangers gegeven. Ze hebben ook een kleine hand sanitizer ontvangen. In de middag hebben leden van het team flyers en hand sanitizers bij Panaderia Seruva uitgedeeld.

,,Ik vind het goed dat de ezel duidelijk maakt hoe je afstand moet bewaren. We kennen de regels wel, maar het is goed dat de bevolking ziet hoe het moet,” zo heeft Milena Winklaar van het management van de bakkerij verklaard.

Tijdens de persconferentie van afgelopen donderdag benadrukten gezaghebber Edison Rijna en dokter Marian Luinstra-Passchier dat het belangrijk is dat de bevolking zich aan de COVID-19 regels houdt. Dit om te voorkomen dat er na de Kerst een toename is van het aantal besmettingen. Zaterdag 19 december staat de Kerstezel onder andere in de ochtend bij Marshe di Onnie en zondag bij Bruna en Kooyman. Op de Facebookpagina van het OLB wordt bekend gemaakt waar de ezel staat. Het OLB vraagt iedereen om op de foto met de ezel te gaan  en dat op social media te delen. #tenedistansia

Plaats een reactie