.

Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Deel deze pagina

Bonaire wordt code geel

Bonaire wordt een code geel bestemming. Dit verklaart gezaghebber Edison Rijna aan de hand van informatie die bij hem is binnengekomen. Doordat Bonaire het coronavirus goed onder controle heeft, heeft gezaghebber Rijna enkele weken geleden een verzoek ingediend bij Nederland om ons weer op code geel te zetten. Het heeft even geduurd voordat er een antwoord kwam. Dit omdat Nederland eerst wilde kijken naar de situatie van alle eilanden in het Koninkrijk.  Overleg met alle eilanden heeft veel meer tijd gekost dan verwacht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verandert morgen de code en dan zal er meer informatie worden gegeven.

Plaats een reactie