Welkom op de crisiswebsite van het Openbaar Lichaam Bonaire. Deze website is online wanneer er een crisis is. Daarom kunt u op deze website nu alle informatie over COVID-19 vinden.

Toespraak van Gezaghebber Edison Rijna op 30 september

Kralendijk – Beste burgers van Bonaire,

Gisteren heb ik u via een vooraf opgenomen statement geïnformeerd over de nieuwe maatregelen die vanaf vandaag gelden. Omdat ik bij de eilandsraadvergadering moest zijn, was er toen voor de pers geen gelegenheid om vragen te stellen. Vandaag is hier aan het einde van deze bijeenkomst volop ruimte voor.

Ik heb gisteren al aangegeven dat we op basis van grondige analyses zijn gekomen tot deze nieuwe maatregelen. We hebben gekeken naar aantallen besmettingen, clusters en plekken waar besmettingen plaatsvinden. Op basis daarvan hebben we gerichtere maatregelen  kunnen invoeren. Dit betekent dat voor sommige locaties minder strenge maatregelen gelden. Vanwege de vele besmettingen in de werksfeer, is het wel belangrijk dat mensen zoveel mogelijk thuis werken.

Ik heb gemerkt dat er mensen zijn die de maatregelen niet ver genoeg vinden gaan, bijvoorbeeld omdat zij zich zorgen maken over de gezondheid van hun kinderen en ouders. Er zijn ook mensen die, bijvoorbeeld uit vrees voor hun inkomen, graag versoepeling van de maatregelen willen. Voor beide kanten heb ik veel begrip. Laten we met elkaar in gesprek blijven en samen zoeken naar oplossingen.  Ik zal u zo veel mogelijk op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen en de maatregelen.

De analyses die zijn gebruikt om tot de keuzes te komen worden zo gepresenteerd door dokter Marian Luinstra-Passchier. Zij zal een analyse van de cijfers van de afgelopen periode geven. Verder gaat zij in op het aantal nieuwe besmettingen, de clusters en de plaatsen van besmetting.

Als laatste: ik wil  u oproepen om u aan de maatregelen te houden, want het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om corona smart te zijn!

Plaats een reactie